Європейському місту – європейську рекламу!

zet, 04 Лют 2011

dscn_m_47

Напевно після нашого голосування в блозі «Найгарніша вивіска на вул. О. Кобилянської», де ми намагались визначити яким вивіскам варто красуватися на вул. О.Кобилянській, а які слід демонтувати і спалити :) , міська влада вирішила взятись за це питання серйозніше і організувала семінар-навчання для представників фірм, які спеціалізуються на виготовленні рекламної продукції.

Інна Онацька, заступник міського голови: «Багато хто з замовників реклами ігнорують «Закон про мови». Все, що завгодно можна побачити. Можна побачити в якому хочеш відмінку, який абсолютно не стосується літературної мови» .

Як зазначає Інна Онацька, до міськради часто звертаються представники громадськості з проханням вжити заходів щодо недоречної реклами на магазинах та  установах. У зв’язку з цим були прийняті зміни до правил благоустрою Чернівців, де чітко прописали якою повинна бути реклама та як вона повинна встановлюватися.

Інна Онацька, заступник міського голови: «Треба повертатися до цих питань обличчям і просто до тих хто порушує  дані правила приймати міри, накладати штрафні санкції, відповідно до адміністративного кодексу».

Окрім того, фахівці у рекламній галузі наочно продемонстрували вдалі рекламні вивіски та стенди на різних будівлях міста. Чимало з них виготовлені із врахуванням не лише історико-культурних особливостей Чернівців, але і з використанням європейського досвіду.  Обговорювалося також і вимоги до фахівців з реклами.

Владислав Севрюков,  директор ТРК «АСС»: «Це мають бути люди, які володіють спеціальними знаннями і має бути вироблена якась рекомендаційна, а можливо, і чітка форма вимог до оформлення вітрин, фасадів, вивісок у центрі міста».

Всі присутні погодилися і на тому, що реклама не повинна містити зображень, які порушують етичні та гуманістичні норми та нехтують правилами пристойності.

Джерело: Телеканал «Чернівці».

Отже, щоб уникнути проблем з міською владою, не треба скупитись і замовляти зовнішню рекламу у людей, які люблять свою справу і своє місто, які можуть запропонувати цікаві рішення та ідеї. Тому що, як всім відомо, «Скупий платить двічі!»

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Метки: , , , ,

Рубрики: Дизайн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *